Alignment Coaching

Wat is Alignment?

In de fysiotherapie bedoelen we hiermee de natuurlijke uitlijning van het lichaam. Ideaal gezien is de lichaamshouding zodanig dat het functioneren optimaal is. Denk maar aan een deur op scheve scharnieren. Dit gaat 1000x goed bij gebruik, maar dan ontstaan er toch onvermijdelijk mankementen.

Ter verduidelijking hiervan een voorbeeld:

Het constant voorover zitten achter een bureau werkend op een beeldscherm zorgt ervoor dat onze rug, schouders en hoofd naar voren gaan staan. Deze verandering in houding geeft een stress op de rug, nek, schouders en armen o.a. omdat het lichaam altijd op zoek is naar een positie van balans en evenwicht. Anders vallen we. Om deze verandering in positie op te vangen, zal er een compensatie (denk aan onder andere meer spanning) moeten plaatsvinden elders in het lichaam. Hoe meer compensaties, hoe meer risico op klachten.

Door deze aanpassingen verliest ons lichaam zijn natuurlijke uitlijning en “vervormt” het. De balans raakt verstoord. Er ontstaat een verschil tussen onze rechter-/linkerkant en voor-/achterkant. Deze verandering van vorm kan leiden tot allerlei fysieke klachten. Wanneer het lichaam weer in alignment gebracht wordt, zijn de voorwaarden gecreëerd om de
klachten te doen oplossen.

Wat is Alignment Coaching?

Als mens hebben we niet enkel een fysiek lichaam. Met fysiek bedoel ik alles dat tast- en zichtbaar is voor onze zintuigen. De subtielere lichamen, of vlakken, van de mens zijn moeilijker helder waar te nemen maar wel degelijk aanwezig. Denk maar aan gedachten, emoties en overtuigingen.

We zijn ook uit alignment wanneer deze afwijken van onze Natuurlijke Staat van Zijn. Wat bedoel ik met deze staat? Dit is moeilijk in woorden te bevatten. Een poging het te omschrijven: De staat waarin we rust, geluk, vrijheid, overvloed, liefde, verbinding en gevoel van thuis zijn ervaren.

Vervormingen op de subtiele vlakken leiden weer tot klachten op het fysieke vlak. Zie de subtielere vlakken maar als een voorstadium van het fysieke. Het fysieke vlak is het laatste station zogezegd. Een disbalans op de subtielere vlakken resulteert uiteindelijk ook op het fysieke vlak.

Met Alignment coaching help ik jou in te zien wat zich afspeelt op jouw subtielere vlakken en gaan we hiermee aan de slag om de balans te herstellen.