Behandelingen

Tijdens de fysiotherapiebehandelingen wordt u behandeld voor de klachten die uw dagelijkse bezigheden belemmeren. Tijdens het eerste consult onderzoekt de fysiotherapeut wat de klachten zijn en door welke factoren deze mogelijk worden veroorzaakt. Hierbij is ook aandacht voor u als mens en uw lichaam in het geheel. Dit wordt ook wel een holistische werkwijze genoemd. Veelvoorkomende klachten in onze praktijk zijn:

  • Acute klachten zoals spit, een stijve nek of blessures
  • Revalidatie na bijvoorbeeld een orthopedische operatie
  • Chronische klachten aan onder andere de knie, schouder of rug
  • Neurologische klachten na een herseninfarct
  • Overige klachten zoals stabiliteitsproblemen, bekkenpijn of hyperventilatie

Na dit onderzoek wordt uw persoonlijke behandelplan opgesteld vanuit uw persoonlijke doelen. Wij werken met verschillende behandelmethodes.

Algemene fysiotherapie

Fysiotherapie is een behandeling voor klachten die te maken hebben met de beweging van het lichaam. Onze fysiotherapeut is een specialist in bewegen en brengt de oorzaak van uw klachten professioneel in kaart. Met een behandelplan op maat verhelpen we uw bewegingsklachten.
Lees meer over algemene fysiotherapie

Geriatrie fysiotherapie

Onze geriatriefysiotherapeut is gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en patiënten met een hoge leeftijd die te maken hebben met geestelijke en lichamelijke gezondheidsproblemen. Het gaat hierbij ook om patiënten die een beroerte hebben gehad.
Lees meer over geriatrie fysiotherapie

Dry Needling

Bij dry needling wordt met een dun naaldje direct in een triggerpoint van de spier geprikt. Door het aanprikken van deze pijnlijke spieren, kan de spier snel en langdurig ontspannen. Door dry needling wordt de verkramping van de spier opgeheven.
Lees meer over dry needling

Medical taping

Medical taping is een behandelmethode om lichamelijke problemen te verhelpen en voorkomen. Hierdoor worden het spierstelsel en lichaamseigen genezingsprocessen ondersteund. Medical taping is een effectieve, pijnvrije en veilige behandelmethode.
Lees meer over medical taping

Manuele therapie

Bij manuele therapie richt de fysiotherapeut zich op het functioneren van de gewrichten en op het verbeteren van houding en bewegingen. Hiervoor worden een aantal specifieke technieken gebruikt die de klachten in voornamelijk de wervelkolom verbeteren.
Lees meer over manuele therapie

Orthopedische revalidatie

Orthopedische revalidatie is een specialisme dat zich vooral bezighoudt met de revalidatie na aandoeningen aan botten, gewrichten, spieren, pezen en banden in voornamelijk benen, voeten en armen. Tijdens de behandeling worden de klachten hieraan verminderd.
Lees meer over orthopedische revalidatie

Bel 06 17 17 77 20Afspraak maken

Afspraak maken

Wilt u meer informatie over de fysiotherapiebehandelingen of maak direct een afspraak. U kunt binnen drie werkdagen terecht in onze fysiotherapiepraktijk in Breda om uw klachten te laten behandelen. Bij acute klachten kunt u in de meeste gevallen dezelfde dag nog terecht. U kunt ons het beste bereiken door een WhatsApp-bericht te sturen of te bellen naar 06 – 17 17 77 20. U kunt natuurlijk ook ons contactformulier invullen of een e-mail sturen naar praktijk@www.voorzorgfysio.nl

Contactformulier

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.